Autoritățile craiovene au anunțat că un nou operator aerian va activa din primăvară pe Aeroportul Internațional Craiova.Astfel, o companie aeriană din Grecia va opera, în premieră, curse de pe Aeroportul Internațional Craiova.
Primele rute vor avea în primăvară și vor lega Craiova de nordul Italiei, iar la vară legătura va fi prelungită până în Sicilia.
În prima etapă, va exista o cursă directă către Forli din Italia, apoi legătură va fi prelungită până la Trapani, în Sicilia. Zborurile către și dinspre Italia vor fi făcute de o companie din Grecia.
Conducerea aeroportului a reușit să stabilească o colaborare cu compania Lumiwings, din Grecia, care va pune la dispoziția călătorilor din Oltenia încă o destinație din Italia. Primele zboruri de la și către Forli vor avea loc în data de 23 aprilie, iar noua rută aeriană directă are prevăzută o frecvență de operare de 2 curse pe săptămână, în zilele de luni și vineri. O altă veste bună este că, din data de 4 iunie, acest itinerar va fi completat, astfel încât se va putea călători, cu escală la Forli, pe relația Craiova – Trapani, ceea ce deschide o nouă posibilitate de petrecere a vacanțelor“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, citat de Mediafax.
Conducerea Aeroportului Internațional Craiova a anunțat că biletele pentru ruta Craiova-Forli pot fi rezervate pe pagina de internet a operatorului.
Cercetătorii italieni au dezvoltat un test rapid care, în numai două ore, permite identificarea celor trei tulpini ale virusului Sars-CoV-2 aflate în circulație.
Testul dezvoltat de cercetătorii din peninsulă ar putea fi disponibil în toate laboratoarele care fac teste Covid, la sfârșitul lunii februarie, potrivit Agenției Ansa.
Este un instrument care permite efectuarea unui prim screening pe testele pozitive. Urmează apoi secvențierea materialul genetic atât pentru a confirmarea definitivă, cât și pentru a identifica tulpinile noi: britanică, braziliană și sud-africană”, a afirmat virusologul Francesco Broccolo.
Diferit de testul dezvoltat la început și bazat pe o tehnologie brevetată, noul test a fost dezvoltat de Broccolo însuși cu o companie italiană și se bazează pe o modificare a tehnicii de reacție în lanț a polimerazei (PCR).
Purtând denumirea PCR Multiplex, tehnica este specializată în identificarea mutațiilor dintr-o genă folosind sonde moleculare marcate cu molecule fluorescente.
Ministerul Sănătăţii din Italia avertizează: Tulpina britanică ar putea deveni dominantă în Europa, în lunile următoare
Ministerul Sănătăţii din Italia avertizează că mutaţia britanică a noului coronavirus ar putea deveni dominantă în toată Europa, în lunile următoare.
De altfel, în Itaia, un procent de 17,8% din noile cazuri de COVID-19 în Italia sunt infectări cu noua variantă a SARS-CoV-2, apărută în Marea Britanie, procent apropiat de cel întâlnit în restul Europei.
Ministerul Sănătăţii din Italia avertizează că mutaţia britanică a noului coronavirus ar putea deveni dominantă în toată Europa, în lunile următoare.
De altfel, în Itaia, un procent de 17,8% din noile cazuri de COVID-19 în Italia sunt infectări cu noua variantă a SARS-CoV-2, apărută în Marea Britanie, procent apropiat de cel întâlnit în restul Europei.
Ministerul Sănătății din Italia a realizat împreună cu alte organisme italiene o investigaţie în cadrul căreia personalul sanitar a selectat mostre de cazuri pozitive şi a secvenţiat genomul virusului.
În total, au fost analizate 852 de mostre în 82 de laboratoare, din 16 regiuni şi provincii autonome ale Italiei, informează Agerpres.
Instituția guvernului italian aminteşte că prevalenţa variantei britanice a coronavirusului este în Franţa de 20-25% şi de circa 20% în Germania, avertizând totodată că în Europa ”există o circulaţie intensă a variantei britanice, care probabil va ajunge să devină cea mai frecventă în lunile următoare”.
Cercetarea va fi repetată în zilele următoare ”pentru a verifica viteza de răspândire a variantei” coronavirusului descoperită în Marea Britanie la sfârşitul anului trecut.